Kävin kaupassa ja vein samalla kaappiin kertyneitä pulloa pois. Kotona kayselin uteliaisuudesta kuittia ja huomasin, että sain bonusta/plussaa/pisteitä (no jotain kuitenkin, puhutaan nyt vaikka bonuksesta) siitä summasta, joka oli jäänyt jäljelle pullon palautuksen jälkeen. Olin antanut pullokuitin ennen korttia, joten n. 10€ ostoista jäi bonukset saamatta. En tiedä olisiko tilanne ollut eri, jos olisin antanut ensin bonuskortin ja sitten vasta pullonpalautuskuitin. No joka tapauksessa lopputulos nyt oli siis se, että riippuen millä maksaa, vaihtelee bonuksia kerryttävän summan määrä... Mielestäni hieman kyseenalaista, mutta mutta....

Jäin kuitenkin pohtimaan asiaa ja tajusin, että panteistahan saa bonusta myös!!! Eli jos esim. kävisin "ostamassa" tyhjiä juomakoreja 1000kpl bonuskortin kanssa ja sitten palauttaisi korit. Vaivaahan tuossa olisi, mutta tuosta määrästä saisi jo jonkin verran bonusrahaa, joka siis tässä tapauksessa olisi kertynyt ilmaiseksi.

Otetaanpa esimerkki: Alkupääomaa 13,20€. Tällä rahalla saa 6 tyhjää koria (sen määrän pystyy yksi ihminen melko helposti vielä kuljettamaan). Ostamisessa ja palauttamisessa menee aikaa ehkä n. 8 minuuttia per satsi. Tästä voi laskea, että 8h aikana (jos pitää normaalisti yhden puolen tunnin ruokatauon ja kaksi 15 min kahvitaukoa) ehtii ostaa ja palauttaa 315 koria. Rahaa on siis kiertänyt 693€. Tästä saisi esim. S-bonusta (5%) 34,65€. Ei sinänsä mikään kaksinen summa, mutta esim. opiskelija voisi tehdä tätä sivu"työnään" ilman pelkoa opintotukien takaisinmaksusta, koska tätä ei lasketa ansiotuloksi.

"Kuukausipalkka" 21 työpäivän (kyllä tämä varmasti työstä alkaa muutaman päivän jälkeen tuntua) mukaan on 727,65€, joka vastaa 15% veronalaisen tulon n. 856€ tienestiä. Tähän päälle tietysti voi ottaa esim. työttömyyspäivärahaa reilun 500€, jolloin kokonaisansio kuukaudessa on yli 1350€.Ja työajat ovat täysin itse valittavissa.

Toki voi olla, että kaupan täti tai setä (joka tienaa ehkä vain hitusen enemmän kuussa) ei suhtaudu kovin hyvällä huumorilla siihen, että joutuu päivät pitkät siirteleen rahaa edes takaisin saman tyypin kanssa...